На війні загинув пластун з Тернополя Богдан Сенюк

Дата: 15 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

На війні під час виконання бойового завдання на лівому березі Дніпра 6 серпня загинув пластун Богдан Сенюк.

Про це повідомили на сторінці “Пласт – український скаутинг”.

Богдан Сенюк. Фото: з фейсбуку

Сенюк вступив до “Пласту” у квітні 2012 року. Був гуртковим “Тамплієрів” 13 куреня ім. Олекси Довбуша в Тернополі, брав участь у багатьох акціях та мандрівках, серед яких “Стежками Героїв” та “День пластуна”.

Здобував вищу освіту у Львівському університеті ім. І. Франка за спеціальністю “історія та археологія”. Спеціалізувався на періоді середніх віків. Диплом бакалавра захищав у Сєвєродонецьку, коли вже був у війську.

З початком повномасштабного російського вторгнення пішов до війська. У складі тактичної групи “Реванш” був кулеметником, брав участь у боях за Київщину. Згодом воював у Бахмуті, Сєвєродонецьку, на Херсонщині. У боях отримав легку контузію.

В жовтні 2022 року перейшов до іншого спеціального підрозділу.

13 березня 2023 року був нагороджений відзнакою за бойові заслуги від головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Нагадаємо, у бою з російськими військовими поблизу населеного пункту Червона Криниця Оріхівського району Запорізької області 8 серпня загинув засновник руху “Мегамарш у вишиванках”, громадський діяч, старший солдат і бойовий медик 80 окремої десантно-штурмової бригади Андрій Бабінський.

Також, захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув випускник Львівського національного університету імені Івана Франка та вихованець львівського “Пласту” Микола Шаравара.

На фронті загинув і вихованець “Пласту” та військовослужбовець з позивним Депутат Володимир Петрук. Він зазнав смертельного поранення під час виконання бойового завдання. 

Також, захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув військовослужбовець на псевдо Паладін і пластун Василь Дорошенко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter