Пластун Володимир Петрук загинув на війні

Дата: 11 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Вихованець “Пласту” та військовослужбовець з позивним Депутат Володимир Петрук зазнав смертельного поранення під час виконання бойового завдання.

Про це повідомляє громадська організація “Пласт” на своїй фейсбук-сторінці.

Володимир Петрук. Фото: з фейсбук-сторінки “Пласту”

Володимир був членом організації з ранніх юнацьких років, належав до гуртка “Вовкулаки” в станиці Вараш, а пластову присягу склав 12 липня 2010 року.

Згодом здобув ступінь розвідувача. 

У 2012 році був старшим стрільцем крайового табору “Легіон”. Згодом – постійним співорганізатором щорічного станичного табору “Цвіт папороті”, а у 2017 році – його комендантом. Виховник гуртка “Вовкулаки”, працював над створенням підготовчого юнацького куреня імені Романа Ратушного. Паралельно зі старшими пластунами готувався зареєструвати підготовчий курінь старших пластунів “Мольфари”. 

Відбув строкову службу у війську. Лейтенант військової частини. 

Під час виконання бойового завдання отримав смертельне поранення, від якого загинув 10 липня 2023 року.

У Володимира залишилися дружина Марія та донька Злата.

Раніше на Сумщині загинув учасник Революції гідності та один із засновників громадської організації “Ініціативна група постраждалих / поранених на Майдані” Павло Каленіченко.

Нагадаємо, на Донеччині загинув львівський адвокат та громадський активіст Юрій Сікиринський. 

Також під Бахмутом на Донеччині загинув волонтер, голова громадської організації учасників АТО Білозерського району, військовослужбовець Сергій Зелінський.

Раніше ZMINA також повідомляла, що на Донеччині загинув волонтер і військовослужбовець Володимир Тихенко. Він опікувався притулком для безпритульних тварин, а також служив стрільцем-помічником гранатометника в 92 бригаді. 10 квітня 2023 року він загинув у бою з російськими окупантами в Бахмутському районі. Захиснику було 37 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter