На Сумщині загинув активіст, учасник Революції гідності Павло Каленіченко

Дата: 27 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На Сумщині загинув учасник Революції гідності та один із засновників громадської організації “Ініціативна група постраждалих / поранених на Майдані” Павло Каленіченко.

Про це повідомляє Ініціативна група постраждалих / поранених на Майдані на своїй сторінці у фейсбуці.

Павло Каленіченко. Фото: з фейсбуку

“Прийшов служити з перших днів повномасштабного вторгнення. ССО, згодом – розвідувальний батальйон. Він дивом вижив під Запоріжжям влітку минулого року, коли автомобіль з бойовим комплектом наїхав на протитанкову міну. Отримав поранення ноги та ока. Вилікувався – та знову в бій. Смерть знайшла його на Сумщині, де він загинув, потрапивши в засідку ДРГ”, – йдеться в повідомленні.

Павло Каленіченко – учасник Революції гідності. 18 лютого 2014 року чоловік отримав вогнепальне поранення на Майдані. Згодом лікувався в Чехії. 

Після Революції гідності став одним із засновників громадської організації “Ініціативна група постраждалих / поранених на Майдані”. Окрім того, Каленіченко допомагав створювати центр для учасників АТО та їхніх сімей “Бандерівський Схрон” на Івано-Франківщині.

17 лютого 2016 року президент України Петро Порошенко підписав указ про нагородження Павла Каленіченка орденом “За мужність” III ступеня.

Нагадаємо, на Донеччині загинув львівський адвокат та громадський активіст Юрій Сікиринський. 

Також під Бахмутом на Донеччині загинув волонтер, голова громадської організації учасників АТО Білозерського району, військовослужбовець Сергій Зелінський.

Раніше ZMINA також повідомляла, що на Донеччині загинув волонтер і військовослужбовець Володимир Тихенко. Він опікувався притулком для безпритульних тварин, а також служив стрільцем-помічником гранатометника в 92 бригаді. 10 квітня 2023 року він загинув у бою з російськими окупантами в Бахмутському районі. Захиснику було 37 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter