На війні загинув пластун і військовий Василь Дорошенко

Дата: 14 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув військовослужбовець на псевдо Паладін Василь Дорошенко.

Про це повідомляє “Пласт” Івано-Франківської округи на своїй сторінці у фейсбуку.

Пластун і військовий Василь Дорошенко. Фото: з фейсбуку

Дорошенко народився в селі Тязів на Івано-Франківщині 21 квітня 1995 року. Після школи вступив до Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу, навчався за спеціальністю “Фінанси та кредит”. Закінчив його у 2013 році.

Згодом хлопець продовжив навчання на історичному факультеті Українського католицького університету. У 2021 році здобував юридичну освіту у “Львівській політехніці”.

Василь любив подорожувати автостопом та читати.

До “Пласту” вступив 2014 року. Із 2015-го до 2017-го був виховником рою “Динозаврики”, інструктором ройової вмілості “Актор”. У 2016 році приїхав братчиком до гніздового табору “Прайм”, що відбувався в селі Уніж Городенківської громади. У серпні 2017 року був комендантом ройового табору “Маленькі дикуни”.

Окрім того, Дорошенко брав участь в археологічній експедиції в національному історико-археологічному заповіднику “Ольвія” в Миколаївській області.

З перших днів повномасштабного вторгнення воював у складі 45 окремої артилерійської бригади Збройних сил України. З лютого 2023 року був бійцем 3 окремої штурмової бригади. Брав участь у боях під Бахмутом. У травні 2023 отримав поранення, пройшов лікування та реабілітацію і знову повернувся в стрій.

13 серпня 2023 року Паладін загинув у бою з російськими військовими. Обставини та місце загибелі військовослужбовця наразі уточнюють.

Нагадаємо, що раніше, захищаючи Україну, у бою з російськими військовими поблизу населеного пункту Червона Криниця Оріхівського району Запорізької області 8 серпня загинув засновник руху “Мегамарш у вишиванках”, громадський діяч, старший солдат і бойовий медик 80 окремої десантно-штурмової бригади Андрій Бабінський.

Також, захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув випускник Львівського національного університету імені Івана Франка та вихованець львівського “Пласту” Микола Шаравара.

На фронті загинув і вихованець “Пласту” та військовослужбовець з позивним Депутат Володимир Петрук. Він зазнав смертельного поранення під час виконання бойового завдання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter