Першою у світі вакцину проти коронавірусу отримала 90-річна британка на ім’я Маргарет

Дата: 08 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

90-річна мешканка англійського міста Ковентрі Маргарет Кінан стала першою у світі людиною, щепленою від коронавірусу. 

Про це повідомляє BBC.

Фото: The Scottish Sun

Два перші випадки коронавірусу у Великобританії виявили 31 січня в одній з родин у місті Йорк. Спочатку влада країни планувала, щоб населення перехворіло на новий вірус і виробило до нього колективний імунітет, однак уже наприкінці березня від цієї ідеї відмовилися. Станом на 8 грудня в Британії виявили вже 1,7 мільйона випадків, а понад 61 тисячу британців померли через ускладнення, спричинені ковідом. 

Маргарет Кінан, яка першою отримала вакцину проти коронавірусу, сказала, що почувається надзвичайно щасливою, бо тепер зможе побачитися з рідними. 

“Це найкращий подарунок на день народження, який я могла б побажати, оскільки це означає, що я нарешті можу з нетерпінням чекати, коли проведу час із рідними та сім’єю після річної ізоляції”, – розповіла Кінан.

8 грудня Великобританія почала масштабну вакцинацію населення проти коронавірусу. Влада планує, що до кінця року 400 тисяч британців отримають щеплення від ковіду. Першими його мають отримати літні та медики. 

Нагадаємо, що за умови надання Україні безоплатної вакцини проти коронавірусу першими щеплення отримають працівники галузі охорони здоров’я. За час пандемії 17 тис. українських медиків заразилися ковідом, а 132 людини померли внаслідок ускладнень. Водночас у МОЗ вважають, що за кошт підтримки міжнародних партнерів близько 4 млн українців зможуть вакцинуватися від ковіду вже в першій половині 2021 року. 

Нещодавно генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав найбагатші країни допомогти світу з вакцинацією від коронавірусу, адже це буде складним завданням. Тільки для перевезення вакцини всім світом знадобиться, за оцінками експертів, 8 тис. великих транспортних літаків. Однак деякі вакцини потребують зберігання за температури нижче ніж нуль градусів, а тому з майбутньої операції вже зараз можна вилучити велику кількість літаків. 
 
Фотографія обкладинки: Jacob King / Pool via AP
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter