Британці першими у світі отримають вакцину проти коронавірусу

Дата: 02 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Британський регулятор затвердив вакцину проти коронавірусу Pfizer / BioNTech для широкого використання, а тому влада країни заявила про готовність розпочати масштабне вакцинування. 

Про це повідомляє BBC.

Першими вакцину, що показала 95% ефективності, протягом декількох днів отримають люди з груп ризику. Вакцина має зберігатися за температури –70 градусів і транспортуватись у спеціальних скринях із сухим льодом. Після доставлення її можна зберігати до п’яти днів у холодильнику.

Велика Британія вже замовила 40 мільйонів доз вакцин, яких вистачить, щоб вакцинувати 20 мільйонів людей. Близько 10 мільйонів доз доставлять уже найближчим часом.

Нагадаємо, що вакцинація світу від коронавірусу, на думку експертів, буде складним завданням. Так, BBC з посиланням на Міжнародну асоціацію повітряного транспорту повідомляла, що для тільки для перевезення вакцини всім світом знадобиться 8 тис. великих транспортних літаків. Однак деякі вакцини потребують зберігання за температури нижче ніж нуль градусів, а тому з майбутньої операції вже зараз можна вилучити велику кількість літаків. 

За умови надання Україні безоплатної вакцини проти коронавірусу першими в країні щеплення отримають працівники галузі охорони здоров’я. За час пандемії 17 тис. українських медиків заразилися ковідом, а 132 людини померли внаслідок ускладнень. Водночас у МОЗ вважають, що за кошт підтримки міжнародних партнерів близько 4 млн українців зможуть вакцинуватися від ковіду в першій половині 2021 року. 

Нещодавно генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав найбагатші країни допомогти світу з вакцинацією від коронавірусу.
 
Фотографія обкладинки: AP Photo / Bebeto Matthews
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter