Парламентський комітет підтримав правку до закону про ДБР, за яку голодує адвокатка Закревська

Дата: 27 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Комітет з питань правоохоронної діяльності підтримав редагування правки, що дозволить переводити слідчих у справах Майдану до Державного бюро розслідувань у спрощеному порядку. 

Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбуку журналістка Ольга Худлецька

Щойно комітет з питань правоохоронної діяльності проголосував ЗА редагування правки 318 по переводу слідчих у справах…

Gepostet von Olga Khudetska am Mittwoch, 27. November 2019

Підтримали поправку 18 членів комітету, а проти проголосував один. 

“Добре, що голоси знайшлись. Могли не знайтись”, – написала Худлецька. 

Як відомо, адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування з вимогою скликати позачергове засідання Ради, щоб провести голосування за поправку №318 до законопроєкту №2116, яка дозволить слідчим прокуратури, що працювали над справами Майдану, перейти до відповідного підрозділу ДБР у спрощеному порядку.

20 листопада ГПУ завершила всі процесуальні дії. Незадовго до цього Адвокатська дорадча група разом із Закревською повідомили, що справи не можна передавати до ДБР, поки поправку не підтримають у парламенті, адже в іншому разі вони потраплять під вплив Андрія Портнова. 

Низка громадських організацій уже закликала владу гарантувати відсутність тиску і втручання в розслідування справ Майдану з боку Андрія Портнова та інших представників колишньої влади Януковича.

Голодування Закревської підтримав звільнений з російської в’язниці політв’язень та режисер Олег Сенцов, колишня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун та низка громадських діячів.

У парламенті повідомили, що планують розглянути поправку до закону про ДБР, яка б дозволила продовжити розслідування справ Майдану, на початку грудня. Водночас у самому ДБР спростовують інформацію про гальмування розслідування справ Майдану. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter