Сенцов підтримав голодування Закревської

Дата: 25 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Колишній політв’язень Олег Сенцов підтримав голодування адвокатки сімей героїв Небесної сотні Євгенії Закревської, яка в такий спосіб протестує проти зриву слідства в справах Майдану. 

Про це він написав у фейсбуці. 

Про Закревську, справу Майдана, Трубу та інше.Я знаю Женю особисто і рівень довіри до ней в мене надзвичайно високий….

Gepostet von Oleg Sentsov am Freitag, 22. November 2019

Сенцов назвав такий крок адвокатки “не жестом і не хайпом, а позицією небайдужої людини”.

“Я знаю Женю особисто, і рівень довіри до неї в мене надзвичайно високий. Ми всі маємо її підтримати – не у відмові від їжі, а в цій вимозі, щоб президент, уряд та парламент нас почули”, – закликав режисер. 

Як відомо, адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування з вимогою скликати позачергове засідання Ради, щоб провести голосування за поправку №318 до законопроєкту №2116, яка дозволить слідчим прокуратури, що працювали над справами Майдану, перейти до відповідного підрозділу ДБР у спрощеному порядку.

20 листопада ГПУ завершила всі процесуальні дії. Незадовго до цього Адвокатська дорадча група разом із Закревською повідомили, що справи не можна передавати до ДБР, поки поправку не підтримають у парламенті, адже в іншому разі вони потраплять під вплив Андрія Портнова. 

Низка громадських організацій уже закликала владу гарантувати відсутність тиску і втручання в розслідування справ Майдану з боку Андрія Портнова та інших представників колишньої влади Януковича.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter