Адвокатка Закревська оголосила голодування до відновлення слідства у справах Майдану

Дата: 22 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування. 

Про це вона повідомила в ефірі програми “Право на правду” на телеканалі “1+1”.

Єдина вимога адвокатки – скликати позачергове засідання Ради, щоб провести голосування за поправку №318 до законопроєкту №2116, яка дозволить зберегти слідство в справах Майдану.

“Я від сьогодні, коли припинилося це розслідування, не буду їсти до того моменту, поки не приймуть цю поправку, не створять це управління і не переведуть туди цих слідчих, я вам обіцяю”, – сказала Закревська. 

Як відомо, 20 листопада ГПУ завершила всі процесуальні дії. Після цього справи мають передати в ДБР, де створили окремий підрозділ, який розслідуватиме справи Майдану. Однак незадовго до цього Адвокатська дорадча група разом із Закревською повідомили, що справи не можна передавати до ДБР, поки поправку не підтримають у парламенті, адже в іншому разі вони потраплять під вплив Андрія Портнова. 

Низка громадських організацій вже закликала владу гарантувати відсутність тиску і втручання в розслідування справ Майдану з боку Андрія Портнова та інших представників колишньої влади Януковича.

Нагадаємо, що в лютому цього року в п’яту річницю розстрілів на Євромайдані міжнародні партнери та правозахисні організації закликали Україну краще розслідувати справи Майдану. Деякі навіть називали розслідування розстрілів активістів під час Революції гідності “ганьбою українського судочинства”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter