Адвокатка родин Небесної сотні Закревська голодує вже п’ятий день

Дата: 25 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

У мережі запустили флешмоб на підтримку адвокатки родин Небесної сотні Євгенії Закревської, яка вже п’ятий день голодує, аби Верховна Рада зібралася на позачергове засідання та проголосувала за поправку, яка дозволить слідчим прокуратури, що працювали над справами Майдану, перейти до відповідного підрозділу ДБР у спрощеному порядку.

Свою підтримку адвокатці висловила, зокрема, колишня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Уже 5-й день адвокатка родин Небесної Сотні Евгения Закревская голодує. Уже 5-й день #НемаєСлідства у #СправиМайдану….

Gepostet von Уляна Супрун am Montag, 25. November 2019

У своєму дописі Супрун підтримала вимоги Закревської та закликала небайдужих людей поширювати інформацію щодо розслідування справ Майдану. 

“Вчасне закінчення робочого дня для депутатів виявилося важливішим пріоритетом, аніж справи Майдану. Якщо створення умов для розслідування справ Майдану не є першочерговою задачею, яка зараз стоїть перед народними депутатами, спікером Ради, президентом та очільниками правоохоронних органів, є велике питання, що ж тоді дійсно має значення для людей, яким українці довірили найвищі посади в державі. Кожен із нас може допомогти не злити справи Майдану та підтримати Женю”, – написала вона. 

Підтримали Закревську й інші громадські активісти та колеги. Вони публікують на своїх сторінках у фейсбуці фотографії пляшок води “на сніданок, обід та вечерю”, а також вимоги скликати засідання парламенту та проголосувати за відповідні поправки.

“У цій пляшці – сніданок, обід та вечеря адвокатки Євгенії Закревської, яка голодує вже п’ятий день через розвалене розслідування справ Майдану. Її вимога: позачергове засідання Верховної Ради та прийняття закону про ДБР з урахуванням правки, яка розблокує розслідування справ Майдану. Скликати засідання можуть 150 депутатів або президент. Але ви вирішили, що будете мовчати“, – написав у себе на сторінці активіст ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” Василь Арбузов

Дякую за запрошення Иван ОберемкоУ цій пляшці – сніданок, обід та вечеря адвокатки Евгения Закревская, яка голодує вже…

Gepostet von Vasyl Arbuzov am Montag, 25. November 2019

Співкоординаторка медійної ініціативи “За права людини” та журналістка Марія Томак закликала депутатів проголосувати за поправки не тільки тому, що цього вимагає Закревська, але й тому, що цього вимагає суспільство. 

“Зробіть це заради не тільки пам’яті тих, хто загинув на Майдані, а заради  ефективного розслідування, адекватних правоохоронних органів, притягнення винних до відповідальності і виправдання невинуватих, майбутнього правосуддя та верховенства права, відчуття морального вдоволення для жертв насильства. Зрештою, заради з’ясування одного з ключових питань останніх років – чи було втручання РФ у події на Майдані, а якщо так, то яке, коли та хто був його провідником?” – закликала вона. 

Мені здається, я знаю, про що зараз мовчать слуги народу.Про те, що – хто вона така, ця адвоката, щоб заради неї…

Gepostet von Maria Tomak am Montag, 25. November 2019

Поки обід, нагадаю про голодування адвокатки Евгения Закревская. Сьогодні вже 5 день.Напевно кожен адвокат погодиться,…

Gepostet von Artem Krykun-Trush am Montag, 25. November 2019

Пообідали вже?Я ще ні, але зараз піду.А на цьому фото пляшка з водою. Звичайною питною, з супермаркета, за 22 грн….

Gepostet von Roman Sinicyn am Montag, 25. November 2019

Сама Закревська вже подякувала всім небайдужим за підтримку. 

Ulana Suprun, дуже дякую за підтримку. І ця підтримка не лише зараз. Уляна підтримує розслідування #СправиМайдану і сам…

Gepostet von Евгения Закревская am Montag, 25. November 2019

Як відомо, адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування з вимогою скликати позачергове засідання Ради, щоб провести голосування за поправку №318 до законопроєкту №2116, яка дозволить слідчим прокуратури, що працювали над справами Майдану, перейти до відповідного підрозділу ДБР у спрощеному порядку.

20 листопада ГПУ завершила всі процесуальні дії. Незадовго до цього Адвокатська дорадча група разом із Закревською повідомили, що справи не можна передавати до ДБР, поки поправку не підтримають у парламенті, адже в іншому разі вони потраплять під вплив Андрія Портнова. 

Низка громадських організацій уже закликала владу гарантувати відсутність тиску і втручання в розслідування справ Майдану з боку Андрія Портнова та інших представників колишньої влади Януковича.

Нещодавно голодування Закревської підтримав звільнений з російської в’язниці політв’язень та режисер Олег Сенцов

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter