Парламентський комітет блокує розгляд відставки Авакова

Дата: 01 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності відмовився розглянути по суті постанову фракції “Голос” про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це повідомили в “Голосі”.

Ще на початку червня комітет погодився внести до порядку денного сесії парламенту постанову про звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, однак, за даними політсили, проєкт постанови так і не з’явився в порядку денному комітету. Натомість більшість членів комітету на засіданні 1 липня вирішила розглядати питання тимчасової спеціальної комісії, присвяченої футболу.

“Спочатку постанова про відставку Авакова зависає між будівлями парламенту, тепер її відмовляються розглядати по суті, роблячи вигляд, що є більш важливі питання. Схоже, деяким нашим колегам цікавіше обговорювати футбол, ніж питання персональної відповідальності міністра, який особисто відповідає за катування, зґвалтування та побиття людей у поліцейських відділках по всій Україні. Парламент має зупинити поліцейське свавілля”, – заявив  перший заступник голови профільного комітету Андрій Осадчук.

Нагадаємо, що активісти вже довго намагаються усунути з посади Авакова, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповів, що не збирається йти у відставку. Причиною для відставки Авакова, за словами його заступника Антона Геращенка, не стане й інцидент у Кагарлику

Через невдоволення 5 червня під Верховною Радою та Кабінетом Міністрів відбулись одразу чотири акції протесту з вимогою звільнити очільника МВС.

Однак нещодавно прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що причини для відставки чи звільнення міністра Авакова немає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter