Окупанти визначили райони на півострові для роздачі землі військовослужбовцям РФ із Криму, які воюють проти України

Дата: 29 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Кремлівський куратор тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що військовослужбовцям із Криму, які беруть участь у російській війні проти України, виділять земельні ділянки в Сакському та Чорноморському районах.

Про це інформує російське інформагентство РИА “Крым”.

Аксьонов твердить, що наразі “формується фонд земельних ділянок”. 

“На сьогодні визначено ділянки у Сакському та Чорноморському районах, площа яких становить половину від загальної потреби”, – написав Аксьонов у своєму телеграм-каналі.

За його словами, ці ділянки розташовані біля моря, до них “проведуть водогін і мережі електропостачання, збудують та оновлять дороги”.

Раніше міністерство оборони Росії запропонувало видавати військовим і співробітникам інших структур, відзначеним нагородами за участь у неспровокованій повномасштабній війні проти України, земельні ділянки в Криму.

Як відомо, у березні російська влада Криму заявила про намір “націоналізувати” кримську нерухомість українців, які підтримують Україну у війні з Росією. Як повідомляв раніше так званий “спікер” незаконного “парламенту” в Криму Володимир Константинов, заходи торкнуться земельних ділянок та інших об’єктів рухомого і нерухомого майна. Також може бути “націоналізоване» майно жителів Криму, які “перебувають під контролем іноземних громадян незалежно від місця їхньої реєстрації”.

Окупаційна влада планує “приватизувати” незаконно відчужене майно. 

В українській правозахисній організації “Крим SOS” назвали воєнним злочином нову хвилю “націоналізації”, яку розпочала окупаційна влада на півострові.

У правозахисній організації нагадують, що будь-які акти й рішення російської влади на тимчасово окупованому півострові не мають сили з погляду українського законодавства та вважаються юридично нікчемними. Громадяни України, чиє майно було незаконно вилучене, можуть звернутися до прокуратури України для фіксації цього воєнного злочину.

Як відомо, окупаційна влада Севастополя запустила чат-бот для доносів на тих, хто підтримує українську владу. Також стало відомо, що під час в’їзду до Севастополя російські поліцейські почали зупиняти й перевіряти всі автомобілі з українськими номерами.

Напередодні Кримськотатарський ресурсний центр закликав кримчан надсилати йому фотодокази автомобілів із символом Z.

Фото із зафіксованим злочином просять надсилати в Signal та Telegram за номером телефону +38 067 343 74 54.

КРЦ гарантує анонімність у разі передання цих даних. 

Нагадаємо, українська влада анонсувала плани з деокупації Кримського півострова. Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, як діяти цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.

Представництво президента неодноразово висловлювало подяку співгромадянам у Криму за оперативні повідомлення про ситуацію на Кримському півострові, зокрема щодо соціально-економічної ситуації, пересування військ РФ, руху спротиву окупації тощо. Детальну інформацію просять повідомляти на електронну адресу відділу інформаційного забезпечення представництва: press.mpuinarcrimea@gmail.com.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter