В окупованому Криму після незаконної “націоналізації” проведуть приватизацію

Дата: 28 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Майно українських бізнесменів, політичних і громадських діячів, яке планує незаконно “націоналізувати” окупаційна влада в тимчасово окупованому Криму, надалі може бути приватизоване.

Про це російському держагентству ТАСС заявив член ради федерації РФ із Криму Сергій Цеков.

Сергій Цеков

“Думаю, що за націоналізацією, можливо, буде і приватизація, тобто продаж якимось сумлінним інвесторам цих об’єктів”, – сказав Цеков, відповідаючи на питання про майбутнє активів, що підпадуть під “націоналізацію”.

Коментуючи процес “націоналізації” майна, який раніше запустив незаконний “парламент” на півострові, сенатор зазначив, що для цього буде потрібен час.

“Особливо затягувати ніхто не буде, звичайно, але й поспішати теж. Ми повинні бути готові, влада республіки і федеральні органи влади, й інвестори повинні бути готові”, – заявив Цеков.

Раніше повідомлялося, що незаконний “парламент” у Криму на заочному голосуванні вирішив визнати “власністю республіки” майно “недружніх іноземних держав та їхніх громадян”.

У березні російська влада Криму заявила про намір “націоналізувати” кримську нерухомість українців, які підтримують Україну у війні з Росією. Як повідомляв раніше так званий “спікер” незаконного “парламенту” в Криму Володимир Константинов, заходи торкнуться земельних ділянок та інших об’єктів рухомого і нерухомого майна. Також може бути “націоналізоване» майно жителів Криму, які “перебувають під контролем іноземних громадян незалежно від місця їхньої реєстрації”.

В українській правозахисній організації “Крим SOS” назвали воєнним злочином нову хвилю “націоналізації”, яку розпочала окупаційна влада на півострові.

У правозахисній організації нагадують, що будь-які акти й рішення російської влади на тимчасово окупованому півострові не мають сили з погляду українського законодавства та вважаються юридично нікчемними. Громадяни України, чиє майно було незаконно вилучене, можуть звернутися до прокуратури України для фіксації цього воєнного злочину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter