Напад на журналістів “Схем”: Укрексімбанк відсторонив від роботи двох причетних до інциденту директорів департаментів

Дата: 27 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Укрексімбанк на час внутрішнього розслідування нападу на журналістів програми “Схеми” відсторонив від роботи двох директорів департаментів, які були безпосередньо причетні до інциденту.

Про це пише Суспільне.

Джерело: eximb.com

Згідно з інформацією, на час розслідування відсторонено від виконання обов’язків без збереження заробітної платні директора департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова і директора департаменту інформаційної політики Володимира Пікалова.

Нагадаємо, що 7 жовтня журналісти програми “Схеми: корупція в деталях” оприлюднили фільм-розслідування “Мецгер, “ДНР”, Sky Mall і 60 мільйонів доларів”, під час роботи над яким на знімальну групу напали в кабінеті голови правління Укрексімбанку Мецгера.

Напад стався під час запису інтерв’ю з керівником фінустанови. Останньому нібито не сподобалось одне із запитань журналіста Кирила Овсяного, тож він наказав охороні “забрати камери” в журналістів, “дістати з них касети” та видалити відзняте відео.

За фактом нападу Нацполіція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) Кримінального кодексу України. Пізніше справу перекваліфікували за частиною 3 цієї статті, яка передбачає суворіше покарання.

Прокуратура вручила підозри Мецгеру та ще одному фігуранту справи про напад – директорові департаменту інформаційної політики банку Володимиру Пікалову.

Голову правління державного банку підозрюють у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів і незаконному утриманні людей.

11 жовтня Голосіївський райсуд столиці обрав запобіжні заходи Мецгеру та Пікалову у вигляді нічного домашнього арешту, очільнику служби безпеки банку Ігорю Тельбізову – у вигляді особистого зобов’язання.

12 жовтня Наглядова рада АТ “Укрексімбанк” звільнила Мецгера з посади голови правління банку без вихідної допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter