На Закарпатті посадовців звинуватили в корупції через закупівлі неякісних масок для медиків

Дата: 17 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Співробітники Служби безпеки України задокументували багатомільйонну оборудку з державними коштами під час закупівлі засобів індивідуального захисту для медичних установ Закарпатської області.

Про це повідомили в СБУ.

Навесні цього року колишні та чинні посадовці Департаменту охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації, за словами слідчих, провели тендер на придбання костюмів біологічного захисту і респіраторів для лікарень регіону, залучених до боротьби з коронавірусом. Перемогу в торгах на 30 мільйонів гривень здобула наближена до посадовців місцева комерційна структура.

“Частину із цих коштів учасники оборудки привласнили через завищення реальної ринкової вартості поставленої продукції. Ініційована СБУ перевірка також показала, що закуплені товари мають менший ступінь захисту, а їхнього виробника не встановлено”, – розповіли в СБУ.

Наразі про підозри повідомили одному з ексчиновників та чинному посадовцю Департаменту охорони здоров’я ОДА, а також двом керівникам фірми-постачальника. Їх підозрюють у розтраті майна за допомогою зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах організованою групою осіб.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів продовжив адаптивний карантин, спричинений спалахом коронавірусу, до 31 серпня. На початку липня Конституційний Суд почав розглядати питання законності карантину. До цього обмеження, запроваджені владою через коронавірус, уже визнали неконституційними в Боснії, Чехії та Румунії

Як відомо, за час дії карантину в Україні правоохоронці встигли виписати штрафів за його порушення на 5 млн грн. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter