На тлі нестачі продовольства в Північній Кореї дітям показали мультик про небезпеку ожиріння

Дата: 25 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

На державному телебаченні Північної Кореї показали мультфільм, у якому розповідають про ожиріння. Показ відбувся на тлі нестачі продовольства, наявність якої влада країни публічно підтвердила влітку. 

Про це повідомляє видання NKNews.

Скріншот з мультфільму. Фото: NKNews

Головна героїня мультфільму – спортсменка, яка дорікає своїй подрузі через її “зайву вагу” і бажання їздити на автобусі, а не ходити пішки. У стрічці показали, як одна дівчинка годинами тренується, а друга лежить на дивані та їсть. 

Трансляція мультику відбулася на тлі продовольчої кризи. У червні лідер КНДР Кім Чен Ин заявив про нестачу харчів у країні, а вже в липні телебачення Північної Кореї випустило репортаж про схуднення глави держави, в якому житель Пхеньяна казав, що “виснажений вигляд генерального секретаря розбиває серце народу”. Дослідник Кореї Чад Керролл припускав, що медіа порушили цю тему в цілях пропаганди. 

Кім Чен Ин у березні та червні 2021 року. Фото: Reuters / AP

Влада Північної Кореї не вперше використовує мультфільми для дітей у пропагандистських цілях. З 1970-х до 2010-х на телебаченні транслювали мальований серіал “Білка та їжачок”, головні герої якого були вдягнуті у військову форму та використовували техніку “для захисту країни”. 

Минулого року ситуація з голодом у світі різко погіршилася, адже десята частина населення планети, що дорівнює близько 811 млн людей, недоїдала. За даними ООН, понад половину тих, хто недоїдає, проживає в Азії (418 млн), третина – в Африці (282 млн), ще 60 млн – у країнах Латинської Америки й Карибського басейну. 

У 90-х роках минулого століття в Північній Кореї вирував голод. За чотири роки він, за різними оцінками, забрав від 250 тисяч до 3 мільйонів життів. 

Нагадаємо, що минулого року Нобелівську премію миру отримала Світова продовольча програма ООН, яка допомагає боротися з голодом. Працює вона і в Україні, зокрема роздає їжу, готівку або ваучери на придбання продуктів на Донбасі. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter