Нобелівську премію миру отримала Світова продовольча програма ООН

Дата: 09 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Цьогорічним лауреатом Нобелівської премії миру стала Світова продовольча програма – ланка Організації Об’єднаних Націй з питань надання харчової допомоги.

Про це повідомили в Нобелівському комітеті. 

Світову продовольчу програму заснували ще в 1961 році, а штаб-квартира організації розташована в Римі. Головними цілями СПП є порятунок життя людей у надзвичайних ситуаціях, поліпшення їхнього рівня продовольчого забезпечення, а також боротьба проти дитячої смертності й таких хвороб, як ВІЛ / СНІД.

Нобелівську премію СПП отримала за зусилля в боротьбі з голодом, за внесок у покращення умов для миру в районах, що постраждали від конфліктів, а також за діяльність щодо запобігання використанню голоду як зброї під час війни й конфліктів. Відомо, що лише минулого року організація допомогла майже 100 млн людей у 88 країнах світу. 

Працює Світова продовольча програма і в Україні, зокрема вона роздає їжу, готівку або ваучери на придбання продуктів на Донбасі. 

Нагадаємо, що в травні поточного року ООН повідомила, що готує стратегічний запас продовольства в найуразливіших країнах. До цього в організації розповідали: якщо не допомогти бідним країнам пережити пандемію коронавірусу, то на весь світ чекають конфлікти, голод і злидні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter