На праворадикалів, які напали на акцію проти ультраправого насильства, склали протоколи за дрібне хуліганство

Дата: 20 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Поліцейські склали адміністративні протоколи за дрібне хуліганство на одинадцятьох праворадикалів, які напали на учасників акції пам’яті адвоката Станіслава Маркелова і журналістки Анастасії Бабурової, яка відбулася 19 січня в Києві. 

Про це повідомили в Шевченківському райвідділку поліції. 

За протиправні дії на площі Михайлівській поліцейські доставили до управління поліції одинадцять осіб (ОНОВЛЕНО)Після…

Gepostet von Шевченківське управління поліції ГУНП у м. Києві am Sonntag, 19. Januar 2020

Правоохоронці склали протоколи через кинуті в бік мітингувальників петарди.

“Після закінчення акції учасники йшли до фунікулера, у цей час група невідомих кинула в них декілька петард. У результаті правоохоронці доставили до Шевченківського управління поліції одинадцять громадян. Після з’ясування всіх обставин їхнім діям буде надана правова оцінка. Після з’ясування всіх обставин та відібраних пояснень правоохоронці відпустили затриманих осіб. За вчинення правопорушень відносно них складено адміністративні протоколи за ст. 173 (“Дрібне хуліганство”)”, – розповіли в поліції. 

Санкція статті передбачає накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20 % заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Нагадаємо, що 19 січня біля будівлі МЗС України в Києві 20 активістів ушанували пам’ять убитих 11 років тому в Москві адвоката Станіслава Маркелова та журналістки Анастасії Бабурової. Підрозділи Нацполіції та Нацгвардії оточили учасників заходу, відділивши їх від кількох десятків ультраправих противників, які, за їхніми словами, прийшли на площу вшанувати пам’ять жертв лівого терору. 

Минулого року представники ультраправої організації “С14” зірвали акцію солідарності. Поліція неправомірно затримала вісьмох її учасників, а після звільнення з відділку на них влаштували “сафарі” ультраправі.

Тоді монітори групи громадського спостереження “ОЗОН” зафіксували, що працівники поліції не проводили заходів для гарантування безпеки учасників акції. Після цієї події правозахисна організація “Центр громадянських свобод” вимагала від Нацполіції провести службове розслідування непрофесійних дій працівників відомства, які не змогли належним чином захистити учасників акції.  

Минулого року Управління Верховного комісара ООН дійшло висновку, що відсутність реакції з боку української влади на напади ультраправих на публічні заходи вплинула на здійснення права на свободу мирних зібрань та об’єднань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter