На Херсонщині росіяни викрали та досі утримують трьох кримських татар

Дата: 09 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У селі Партизани Генічеського району Херсонської області росіяни 3 травня незаконно затримали трьох кримських татар – Асана Дурсунова, Ленура Халілова та Халіла Ібрагімова. Перед цим окупанти провели масові обшуки в інших мешканців населеного пункту.

Про це на своїй сторінці в фейсбуку повідомив Кримськотатарський ресурсний центр.

В окупованому Генічеському районі затримали трьох кримських татар. 3 травня, після проведених окупантами масових обшуків у селі Партизани Генічеського району, російські силовики затримали трьох кримських татар: Асана Дурсунова, Ленура Халілова, Халіла Ібрагімова. Усі вони досі знаходяться в застінках ФСБ“, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 25 квітня в окупованому Криму ФСБ викрала кримськотатарського правозахисника Абдурешита Джеппарова, пізніше цього дня незаконний “Білогірський районний суд” арештував чоловіка на 12 діб за надуманими обвинуваченнями. 

У квітні 2023 року Комісарка Ради Європи з прав людини Дуня Міятович оприлюднила доповідь “Боротьба кримських татар за права людини”. У ній вона констатувала, що кримські татари в Криму, і особливо ті, хто виступає проти незаконної анексії Криму або висловлює незгоду з інших питань, зазнають численних серйозних порушень прав людини, переслідувань, дискримінації та стигматизації з боку російської окупаційної влади.


Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує насильницькі зникнення, затримання та викрадення цивільних осіб на тимчасово окупованих територіях. Якщо ваші рідні зникли або ви маєте побоювання, що їх могли викрасти, – напишіть, будь ласка, на нашу електронну адресу es@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами. 

Отримана інформація за згодою заявника буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, а також міжнародних організацій для внесення ними інформації до періодичних звітів, зокрема до Комітету ООН проти тортур, Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, Міжнародного кримінального суду, тощо для документування та подальшого розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні та притягнення винних до відповідальності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter