В Україні нараховують 1,2 мільйона ветеранів

Дата: 26 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

В Україні нараховують щонайменше 1,2 мільйона ветеранів, з яких понад 800 тисяч є учасниками бойових дій. 

Про це розповів в.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун

Ілюстраційне зображення. Фото: atlanticcouncil.org

Дані щодо кількості ветеранів Порхун зробив, спілкуючись з представниками великого бізнесу щодо працевлаштування тих, хто повернувся з війни. 

За його словами, великі підприємства серед своїх співробітників мають від 10% тих, хто став до лав Сил оборони з перших днів повномасштабного вторгнення, а також ветеранів і ветеранок, які працювали чи працюють з 2014 року. 

“Людина, яка нещодавно брала участь у бойових діях, не завжди може відразу працювати у цивільному секторі, їй потрібен час. Тому ми хочемо запропонувати свої напрацювання щодо адаптації захисників і захисниць у колективах, фахові програми з психологічної реабілітації та підтримки, а також візьмемо у роботу всі пропозиції щодо унормування нормативно-правової бази”, – каже посадовець. 

Як показують соціологічні дослідження, лише 7% опитаних ветеранів та чинних військових планують пов’язати життя з армією після перемоги. В українській армії чимало колишніх приватних підприємців, айтівців, працівників сфери послуг, будівельників, держслужбовців та медиків. Найменше – людей зі сфери архітектури, фармацевтики, культури, громадського сектору та безробітних.

Нагадаємо, що більш ніж половина з них хочуть мати власну справу, щоб не відчувати дискримінації під час працевлаштування. Якщо ж ветеран має інвалідність, то в цьому разі брак знань серед роботодавців призводить лише до більшої недовіри.

Щоб не нашкодити ветеранам та ветеранкам, можете прочитати книжку про толерантне спілкування з тими, хто повернувся з фронту. 

Також, якщо ви ветеран чи ветеранка й хочете знайти роботу у цивільному житті, то за посиланням можна прочитати посібник з порадами, як робити це ефективніше. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter