В Україні вийшла книжка про те, як толерантно спілкуватися з ветеранами та ветеранками

Дата: 25 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У межах всеукраїнської програми з підтримки ментального здоров’я “Ти як?” випустили посібник  про те, як толерантно взаємодіяти з людьми, які мають досвід війни. 

Про це розповіли в МОЗ. 

Обкладинка посібника

Автори посібника нагадують, що цивільним людям може бракувати досвіду і знань, коли вони зустрічають рідних або знайомих, які приходять з війни, а тим паче незнайомих ветеранів чи ветеранок. Соціологічні дослідження показують, що вже більшість українців має близьких на фронті, а ще майже половина не відкидає, що самі опиняться там. 

“Ми нормальні люди, просто бачили трохи друге. Різні світи просто. Там чорне і біле, там ворог і друг. І все, там більше немає нічого. А тут не знаєш, з якої сторони тобі каменюкою по голові дадуть. Багато чого не розуміють цивільні про війну. Війна – це дуже погано. Не нада їм розуміти цього. Але військових розуміти – це було б класно”, – ділиться досвідом ветеран, старший солдат Сергій Коц

Посібник складається з рідних розділів, наприклад про те, чого не слід запитувати у військових або як поводитися з тими, хто повернувся з полону, а отже з великою ймовірністю пережив катування.

Окремо в книзі є розділ для роботодавців, бо нині більш ніж половина українських ветеранів хочуть мати власну справу, щоб не стикатись із дискримінацією під час працевлаштування. Якщо ж ветеран має інвалідність, то в цьому разі брак знань серед роботодавців призводить лише до більшої недовіри.

Переглянути посібник можна за посиланням

Нагадаємо, що попри високий рівень довіри до ЗСУ ветерани продовжують стикатись із нерозумінням суспільства. 

Фотографія обкладинки: телеграм-канал Володимира Зеленського 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter