Для українських ветеранів створили посібник про те, як знайти роботу у цивільному житті

Дата: 19 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Для українських ветеранів та ветеранок створили посібник з порадами, як досягти кар’єрного успіху після військової служби. 

Про це автори посібника розповіли у медіацентрі “Україна”. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Верховна Рада України

Книга, яку творці називають свого роду дорожньою картою, складається з шести десятків сторінок та 12 розділів, наприклад, про те, як знайти свою ідентичність, як управляти стресом або як оформити резюме. Окрім цього, можна знайти вправи для розвінчання міфів та можливих сумнівів в собі. 

“Сам посібник – це протокольні підходи, які ми використали  з американської армії. Звісно, вони повністю перероблені, опрацьовані на наш лад. Але вони дуже правильно допомагають не нашкодити ветерану. І це основне завдання, яке була в розробці цього посібника, – щоб ми не зробили цими рекомендаціями та підходами гірше”, – розповідає співавтор книги та голова ГО “Зелена Смуга” Олександр Куклишин.  

Посібник у друкованому вигляді розповсюджують у ветеранських спільнотах та університетах, втім, переглянути його можна й онлайн за посиланням

Нагадаємо, що лише 7% опитаних ветеранів та чинних військових планують пов’язати життя з армією після перемоги. Дослідження показують, що в українській армії чимало колишніх приватних підприємців, айтівців, працівників сфери послуг, будівельників, держслужбовців та медиків. Найменше – людей зі сфери архітектури, фармацевтики, культури, громадського сектору та безробітних.

Попри високий рівень довіри до ЗСУ ветерани продовжують стикатись із нерозумінням суспільства. Більш ніж половина з них хочуть мати власну справу, щоб не відчувати дискримінації під час працевлаштування. Якщо ж ветеран має інвалідність, то в цьому разі брак знань серед роботодавців призводить лише до більшої недовіри.

Щоб не нашкодити ветеранам та ветеранкам, можете прочитати книжку про толерантне спілкування з тими, хто повернувся з фронту. 

Фотографія обкладинки: Staff Sgt. Elizabeth Tarr

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter