Юристка Вероніка Вельч очолила український офіс Amnesty International

Дата: 26 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Українська фахівчиня з міжнародного лобізму Вероніка Вельч стала новою директоркою українського офісу організації Amnesty International.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на пресреліз компанії.

Фото з фейсбук-сторінки Вероніки Вельч

Вельч зазначила, що у ці безпрецедентні часи світова спільнота потребує постійного інформування про проблеми з правами людини в Україні.

Вона переконана: Україна має бути почутою на міжнародній арені, особливо, коли в умовах війни загострюються питання свободи й прав людини, а українці постійно стикаються з порушеннями, пов’язаними із російською агресією.

“Я вважаю, що особливо важливо працювати над тим, щоб Україна лишалася на шляху дотримання та поваги прав людини для всіх в Україні, сьогодні і в майбутньому.

Свою роль вбачаю у розбудові та посиленні ефективності Amnesty International в Україні, актуалізації її діяльності відповідно до потреб України у сфері прав людини. Я пишаюся можливістю представляти Україну в міжнародному правозахисному русі і дякую за довіру”, – прокоментувала своє призначення адвокаційниця.

За її словами, сьогодні Amnesty International Ukraine перебуває в моменті переосмислення та впровадження змін.

Вероніка Вельч – українська юристка, фахівчиня з корпоративних комунікацій та міжнародного лобізму, дружина українського режисера з Криму Олега Сенцова.

Нагадаємо, що у серпні 2022 року Amnesty International опублікувала звіт, у якому йдеться про те, що українські війська нібито ставлять під загрозу цивільне населення, створюючи бази та розміщуючи системи озброєння в населених житлових районах, зокрема в школах і лікарнях, відбиваючи російське вторгнення. 

Публікація дослідження викликала неоднозначну реакцію серед українських правозахисників, деякі з яких називали доповідь маніпулятивною. Коментуючи дослідження в українському офісі Amnesty International нагадали, що фіксуванням фактів та підготовками матеріалів займається окрема команда департаменту реагування на кризи Amnesty International.

Генсек Amnesty International Агнесс Калламар відреагувала на критику опублікованої раніше доповіді. Вона вважає, що за хвилею критики публікації стоять російські та українські боти, які бажають війни.

На наступний день після публікації звіту тодішня очільниця українського офісу Amnesty International Оксана Покальчук заявила, що залишає посаду, оскільки “розійшлася з керівництвом ціннісно”. 

Згодом Міжнародна правозахисна організація Amnesty International перепросила за свій звіт, у якому вона звинуватила Збройні сили України в порушенні гуманітарного права. Разом з тим в організації заявили, що не відмовляються від висновків, викладених у звіті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter