На Херсонщині росіяни вбили вагітну жінку, коли та намагалася врятувати своїх рідних

Дата: 11 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На Херсонщині росіяни убили вагітну Тетяну Гришко, коли жінка намагалася врятувати своїх дідуся з бабусею з затопленої внаслідок підриву Каховської дамби території.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці спільноти “Їх убила Росія” з посиланням на інформацію друзів і рідних загиблої.

Тетяна Гришко. Фото з соцмереж

“Загинула наша дівчинка. Вчора, рятуючи бабусю із дідусем від повені, вона попала під обстріл. Загинула золота, красива, чуйна дівчина. Моя колега. З нею загинула її ненароджена донечка. За що ви її вбили, росіяни?!!!! За що ви вбили її ненароджену дитину?!!! Вона мала народити і жити, просто жити. Я назавжди запам’ятаю тебе, твою посмішку, пробач”, — цитують у спільноті допис Ольги Супрун.

Софія Лабунець, одногрупниця Тетяни, повідомила, що жінка проживала в Голій Пристані на Херсонщині. Вона потрапила під обстріл під час евакуації 8 червня 2023 року. 

“Моя люба подружка, мені дуже сумно та боляче усвідомлювати, що тебе вже нема. Тобі було б в липні всього 33 роки. В нас була дуже гарна юність, ми з тобою вчились разом та будували великі плани на майбутнє. Ти була щира, добра, чуйна дівчина. Була чудовим перукарем, майстром своєї справи. Царства небесного тобі та твоїй ненародженій донечці”,написала Вероніка Чепурна.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українських волонтерів 9 червня обстріляли російські окупаційні війська під час спроби доправити потерпілим допомогу до Херсона.

Напередодні, 8 червня, росіяни обстріляли в Херсоні точку евакуації цивільних із затоплених унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС населених пунктів, першими з місця події розповіли журналісти Стас Козлюк і Стас Юрченко. Останній зміг зняти моменти “прильотів”.

За їхніми даними, російські військові били по людях з артилерії та “градів”. Згодом стало відомо про загибель щонайменше одного й поранення ще двох людей під час обстрілу росіянами Херсона та області. 

Також, за даними прокуратури, в одному із сіл через обстріли травми отримали четверо місцевих мешканців. Пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, що Каховську ГЕС російські війська підірвали вранці 6 червня, вона не підлягає відновленню. Після цього рівень води в селах та містах почав швидко підвищуватися, через загрозу затоплення на правому березі Дніпра почали евакуацію населення.

Українські посадовці кажуть про “найбільшу техногенну катастрофу в Європі за десятиліття”, а західні партнери України висловлюють обурення, називаючи підрив воєнним злочином.

Контакти для евакуації та допомоги можна знайти тут.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter