З трьох прифронтових громад Харківщини планують примусово евакуювати родини з дітьми

Дата: 26 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У Харківській області планують провести примусову евакуацію з 10 прифронтових населених пунктів Куп’янської, Кіндрашівської та Курилівської громад, де досі проживають 275 дітей.

Про це заявив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Ілюстративне фото

Він додав, що рекомендують також евакуюватися цивільному населенню, передусім родинам із дітьми, з Борівської громади, де проживають 8900 людей, серед них – 844 дитини.

“Ворог продовжує обстріли цивільного населення прифронтових громад Харківщини. Унаслідок російського терору гинуть та зазнають поранень мирні мешканці, зокрема діти. Задля збереження життя та здоров’я людей закликаємо громадян до евакуації з небезпечних територій”, – наголосив посадовець.

Синєгубов запевнив, що всі евакуйовані з небезпечних районів будуть забезпечені житлом, матимуть підтримку та повний супровід від міжнародних гуманітарних організацій. Зокрема, якщо громадяни будуть виїжджати за межі області, то отримають одноразові виплати. Крім того, за бажання буде організована евакуація в західні області України.

За законом, дитину можуть евакуювати тільки у супроводі принаймні одного з батьків або іншого опікуна.

Для евакуації можна звертатися до Єдиного координаційного гуманітарного центру за номером  0 800 339 291. Дзвінки безплатні та приймаються цілодобово.

Нагадаємо, станом на середину жовтня поточного року поліція евакуювала понад 300 дітей з Донеччини. Це всі діти, які перебували у 12 прифронтових населених пунктах області.

Раніше ZMINA повідомляла, що з осені 2022 року з деокупованих районів Харківської та Херсонської областей евакуювалися понад 67 тисяч місцевих жителів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter