Протягом року з деокупованих територій Херсонщини та Харківщини евакуювалися понад 67 тисяч людей

Дата: 17 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

З осені 2022 року з деокупованих районів Харківської та Херсонської областей евакуювалися понад 67 тисяч місцевих жителів. 

Про це повідомляє Міністерство з реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото: ArmyInform

“Зокрема, зі звільнених територій Харківщини з вересня минулого року вже евакуювалися більш ніж 27 тисяч громадян. З деокупованої території Херсонщини з листопада 2022 року до безпечних регіонів виїхали понад 40 тисяч громадян. Серед них – більш ніж 5 тисяч дітей і понад 350 людей з маломобільних груп населення”, – стверджують у відомстві.

Мінреінтеграції зазначає, що евакуація відбувається евакуаційними потягами чи автобусами. У громадах, куди прибувають переселенці, їх забезпечують тимчасовим житлом і надають допомогу.

Евакуація, як наголосили в міністерстві, безоплатна. 

Раніше ZMINA писала, що в Херсонській області до переліку населених пунктів, що підпадають під обов’язкову евакуацію сімей з дітьми, додали три села – Станіслав, Широку Балку й Олександрівку.

Охочі виїхати з небезпечних територій можуть звернутися до контактного центру Херсонської ОВА (0800 101 102) або безпосередньо до працівників органів місцевого самоврядування їхнього населеного пункту.

Нагадаємо, що на Донеччині влада готує обов’язкову евакуацію дітей з Торецької та Мар’їнської (Катеринівка, Єлизаветівка) громад: у першій ще лишається майже 240 дітей, у другій – 19.

Загалом на Донеччині станом на початок жовтня перебувають 40 576 дітей. Місцева обласна військова адміністрація заявила про загострення ситуації та закликала жителів евакуюватись. Це особливо стосується населених пунктів, розташованих вздовж лінії зіткнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter