На Донеччині готують обов’язкову евакуацію дітей з Торецької та Мар’їнської громад

Дата: 15 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

На Донеччині влада готує обов’язкову евакуацію дітей з Торецької та Мар’їнської (Катеринівка, Єлизаветівка) громад: у першій ще лишається майже 240 дітей, у другій – 19.

Про це на брифінгу сказав в. о. начальника Донецької ОВА Ігор Мороз, пише “Суспільне”.

Евакуація з Донеччини (архівне фото). Джерело: dn.npu.gov.ua

Загалом на Донеччині станом на початок жовтня перебувають 40 576 дітей. Місцева обласна військова адміністрація заявила про загострення ситуації та закликала жителів евакуюватись. Це особливо стосується населених пунктів, розташованих вздовж лінії зіткнення, 

“Примусово виселити людей з області ми не можемо. В Авдіївці залишаються півтори тисячі жителів без світла, газу, води. Найбільше потерпають від обстрілів Торецька, Мар’їнська, Курахівська, Авдіївська, Часовоярська, Вугледарська, Краматорська, Костянтинівська громади”, — сказав Мороз.

Нагадаємо, що влада запровадила обов’язкову евакуацію дітей з особливо небезпечної зони з 7 квітня 2023 року. Станом на початок жовтня, у примусовий спосіб із батьками евакуювали 524 дитини.

Раніше ZMINA повідомляла про примусову евакуацію родин з дітьми із Запорізької області – з Пологівського та Василівського районів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter