На Дія.Освіта з’явився симулятор, що навчить спілкуватися з ветеранами та ветеранками, щоб не нашкодити їм

Дата: 30 Липня 2024
A+ A- Підписатися

На освітній платформі “Дія.Освіта” з’явився симулятор, що навчить коректно взаємодіяти з людьми, які мають бойовий досвід. 

Про це розповіли в МОЗ. 

Жінка обіймає українського ветерана з ампутацією перед забігом на щорічному біговому заході Kyiv Unbroken Half Marathon. Фото: Roman Pilipey / AFP Photo

Посадовці кажуть, що відпрацювати отримані навички можна завдяки зануренню в змодельовані, але наближені до реальних ситуації.

Водночас автори симулятора нагадують, що він не може враховувати всіх варіантів розвитку подій під час спілкування, бо досвід кожної людини є унікальним та потребує такого самого підходу. 

“Якщо ви не впевнені, як діяти правильно, будьте щирими, толерантними й не бійтеся ставити запитання. Комунікація є ключем до вирішення будь-яких складних ситуацій”, – радять вони. 

Переглянути симулятор можна за посиланням

В Україні вже налічують 1,2 мільйона ветеранів, але попри високий рівень довіри до ЗСУ, ті, хто повернувся з фронту, стикаються з нерозумінням суспільства. 

За час, поки триває повномасштабне російське вторгнення, у медіа вже лунало чимало подібних історій. До прикладу, торік у Києві представників патронатної служби “Азову” на бізнес-форумі попросили сховатись у куток, бо вони були у формі та нібито лякали цим інших гостей. Після розголосу організатори перепросили у військових, а голова патронатної служби Олена Толкачова зізналась, що не очікувала такої бурхливої реакції громадськості. 

Також нещодавно клієнт облаяв через інвалідність у ветклініці в Одесі лікаря-ветерана на протезах Олексія Притулу.

Щоб власними діями не нашкодити ветеранам та ветеранкам, можете прочитати книжку про толерантне спілкування з тими, хто повернувся з фронту. 

Нагадаємо, що більш ніж половина українських ветеранів хочуть мати власну справу, щоб не стикатись із дискримінацією під час працевлаштування. Якщо ж ветеран має інвалідність, то в цьому разі брак знань серед роботодавців призводить лише до більшої недовіри.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter