Медведчук залишатиметься під домашнім арештом до вересня

Дата: 09 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва продовжив до 7 вересня запобіжний захід у вигляді домашнього арешту народному депутату та голові “Опозиційної платформи – За життя” Віктору Медведчуку.

Про це повідомляє Укрінформ. 

Засідання в Печерському райсуді тривало близько 13 годин та почалося зранку 8 липня. Захист Медведчука клопотав, зокрема, щодо відводу одного з прокурорів та слідчого судді Сергія Вовка. Адвокати також розповіли, що досі прокурори нібито не надали їм переліку осіб, з якими політику не можна спілкуватися.

Сторона обвинувачення просила продовжити запобіжний захід Медведчуку до 9 вересня, однак суддя Вовк постановив, що політику заборонено залишати своє місце проживання до 7 вересня. 

Нагадаємо, що на початку лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження санкцій терміном на п’ять років щодо бізнесмена Тараса Козака, а також щодо телеканалів ZIK, “112 Україна” та NewsOne, власником яких він є. Згодом санкції на три роки ввели й проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко

У травні генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді Медведчуку і Козаку. Їх також підозрюють у допомозі Росії в підривній діяльності проти України шляхом ведення інформаційної війни та сприянні “націоналізації” держмайна окупантами в Криму.  

Якщо провину Медведчука за всіма інкримінованими злочинами доведуть, йому загрожує до 15 років в’язниці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter