Венедіктова підписала підозри в держзраді Медведчуку та Козаку

Дата: 11 Травня 2021
A+ A- Підписатися
Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в держзраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку, власнику санкційних проросійських телеканалів NewsOne, ZIK та “112 Україна”. Обох підозрюють у держзраді. 
 
Про це Венедіктова написала на своїй сторінці у фейсбуку.
 
Віктор Медведчук

Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського парламенту  М і К. За результатами вивчення зібраних матеріалів справи я дійшла висновку про необхідність узяти на себе відповідальність повідомити цим “парламентарям” про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу зі свідків на підозрюваних”, – написала генпрокурорка.

Вочевидь, під М та К йдеться про Віктора Медведчука й Тараса Козака. Інформацію про вручення їм підозри підтердила низка українських ЗМІ. 

Венедіктова додала, що цих народних депутатів підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

Генпрокурорка також зрезюмувала низку правопорушень, у яких підозрюють депутатів. Це, зокрема, визнання анексії Криму; сприяння та участь у переданні цінних документів, що стосуються українських надр, на 38 млрд грн; розкриття держтаємниці; правонаступництво української власності, що за правом належить громадянам України; просування антиукраїнських інтересів “силою армії інформаційних клоунів”. 

Сьогодні також стало відомо, що Служба безпеки України проводить обшуки в будівлі на вулиці Монтажників у Києві, де, ймовірно, розташований будинок Медведчука. 

Однак Венедіктова зазначила, що “за результатами обшуків місце перебування нардепа М не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою“. 

Нагадаємо, що суд відмовився скасувати санкції проти телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter