Маріуполь разом з російськими військовими та бойовиками “ДНР” тепер патрулюватимуть “дружинники”

Дата: 22 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі вулиці патрулюватимуть так звані “дружинники”. 

Про це розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко

Російські військові на вулицях Маріуполя у квітні. Фото: Alexander Nemenov/AFP

Вулиці міста вже патрулювали російські військові та бойовики так званої “ДНР”, а наприкінці квітня окупанти почали видавати містянам спеціальні перепустки, без яких вихід з дому заборонено. Членів “дружин”, як переконують росіяни, набирають до лав добровільно. 

За словами Андрющенка, справжньою метою роботи “дружинників” буде не підтримка безпеки, а пошук, зокрема, активістів, комунальників, вчителів та інших спеціалістів.

“М’яка” підготовка до мобілізації”, – каже посадовець. 

Влітку або восени російські військові, за даними Андрющенка, планують провести мобілізацію маріупольців й для цього вже почали проводити перепис чоловіків від 18 до 50 років під виглядом формування “трудового резерву на розбір завалів”.

“Разом з фактичним закриттям міста майбутнє Маріуполя під час окупації стає все більш зрозумілим. Військова база в порту та мобілізаційний ресурс”, – підсумовує радник міськголови. 

Аналітики з Інституту дослідження війни в США прогнозують, що найближчими тижнями окупанти спробують максимально обмежити інформаційний простір у Маріуполі, сконцентрувавши сили на налагодженні окупаційного контролю над містом, зокрема, посилюватимуть так звану фільтрацію населення. 

Нагадаємо, що російські військові продовжують таємно вивозити до братських могил тіла загиблих внаслідок бомбардування драмтеатру у Маріуполі, аби приховати свої злочини.

Фотографія обкладинки: Alexei Alexandrov/АР

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter