Російські військові продовжують таємно вивозити до братських могил тіла загиблих внаслідок бомбардування драмтеатру у Маріуполі

Дата: 19 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Тіла жертв бомбардування будівлі Донецького драматичного театру в Маріуполі продовжують таємно вивозити для поховання, аби приховати злочини російських військових. 

Про це розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко

Фото: телеграм-канал Петра Андрющенка

Андрющенко не вперше повідомляє про те, як російські військові намагаються приховати кількість загиблих внаслідок обстрілу драмтеатру й вивозять тіла у мішках до братських могил. Журналісти вже змогли знайти щонайменше три масових поховання поблизу Маріуполя, куди можуть звозити тіла: у Мангуші, Виноградному та Старому Криму. Довжина деяких траншей сягає більше ніж 200 метрів.

За даними Андрющенка, 18–19 травня загиблих декілька разів вантажівками відвозили до Старого Криму.

“Територію розчистки охороняють і не дають доступу місцевим. Операція з приховування наслідків воєнних злочинів триває”, – зазначає посадовець.

Назвати точну кількість загиблих внаслідок російського бомбардування драмтеатру у Маріуполі складно. Невдовзі після атаки влада міста казала про, ймовірно, 300 загиблих, однак журналісти видання Associated Press реконструювали події 16 березня завдяки розповідям двох десятків очевидців, а також фото- та відеоматеріалам, зробленим усередині, й дійшли висновку – кількість загиблих може сягати 600. 

Загинули внаслідок бомбардування не тільки ті, хто переховувався в будівлі, але й ті, хто був зовні. Усі свідки розповіли, що на польовій кухні неподалік театру були щонайменше сотні людей, і під час авіаудару ніхто з них не вижив. 

Нагадаємо, що ОБСЄ визнала воєнними злочинами атаки російських військових на маріупольський пологовий будинок та драмтеатр. 

Фотографія обкладинки: Alexei Alexandrov/АР

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter