Квартиру депутатки Устінової арештували, а машину оголосили в розшук через “завдану моральну шкоду” посадовцю Нацполіції

Дата: 26 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

На квартиру народної депутатки від партії “Голос” Олександри Устінової наклали арешт, а її авто оголосили в розшук. Причиною цього стало зобов’язання сплатити 80 тисяч гривень компенсації за завдану моральну шкоду заступнику голови Головного слідчого управління поліції Євгену Шевцову.

Про це Устінова повідомила у фейсбуку. 

Євген Шевцов разом з дружиною. Фото: glavcom.ua

Навесні минулого року журналісти Bihus.info з’ясували, що у 2016-му  дружині Шевцова подарували нежитлове приміщення площею 587 кв. м у Києві, яке раніше належало бізнесмену та колишньому президенту футбольного клубу “Арсенал Київ” Олексію Кікірешку

Нерухомість арештували через непогашені банківські кредити Кікірешка у 2015 році, однак за день до дарування приміщення Шевцовій арешт зняли від імені нотаріуса Надії Бовбалан. Остання стверджує, що ніколи не робила цього, а експертизи підтвердили, що її комп’ютер зламали хакери. Водночас кримінальне провадження щодо цих хакерів, у якому фігурує і вищезгадане приміщення, розслідує Головне слідче управління Нацполіції, де працює Шевцов. 

У березні Устінова стала ініціаторкою звернення групи депутатів до тодішнього очільника МВС Арсена Авакова з вимогою провести службове розслідування, пов’язане з активами сім’ї Шевцова. У відповідь на це Шевцов опублікував у фейсбуку допис, у якому назвав депутатку “тупою вівцею, мавпою, бродячою живністю, розумово відсталим опудалом”.

Дописи, які зробив на своїй сторінці Євген Шевцов

“Ви вважаєте, що така людина може носити звання офіцера та працювати в Національній поліції ще й на керівній посаді?” запитувала тоді нардепка в Авакова. 

Згодом, за словами депутатки, внутрішня безпека поліції за її скаргою визначила, що сторінку Шевцова нібито зламали, а тому образи писав не він. Водночас сам Шевцов подав проти Устінової низку судових позовів через фразу про те, що “він недостойний носити звання офіцера”. Рішення про сплату 80 тисяч гривень суд ухвалив в одному з них. 

Фото: фейсбук-сторінка Олександри Устінової

Депутатка наголошує, що дізналася про те, що має сплатити компенсацію, із застосунку “Дія”, де їй надійшло повідомлення про виконавче провадження.

“Прийшло воно в липні, а суд, виявляється, був у лютому”, – розповіла політикиня. 

Нагадаємо, що понад половину українців називають корупцію однією з найголовніших проблем країни, однак протидія їй, як і захист прав ЛГБТІК-людей та захист довкілля, є одними з найнебезпечніших видів активізму в країні. Викривачів розкрадань бюджету часто юридично переслідують, розгортають проти них дискредитаційні кампанії, їм палять будинки та навіть підкладають вибухівку під двері квартир. 

Нещодавно Європарламент визнав, що корупція руйнівно впливає на права людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter