Крим перетнув добову позначку в понад дві сотні хворих на коронавірус

Дата: 21 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму за минулу добу зареєстровано 203 випадки коронавірусної інфекції. Із них 40 випадків із безсимптомним перебігом захворювання.

Про це повідомив кремлівський куратор Криму Сергій Аксенов на своїй фейсбук-сторінці

Так звана “голова управління Роспотребнагляду в Криму і Севастополі” Наталя Пеньковська заявила, що епідеміологічна ситуація на півострові не поліпшується.

За даними Роспотребнагляду, станом на 19 жовтня у Криму загалом захворіли щонайменше 8 810 осіб, одужали понад 4 918, а померли щонайменше 178 людей. 

Кримська правозахисна група наголошує, що офіційна статистика захворюваності на коронавірус у Криму занижена, бо не показує даних про заражених у лавах російської армії, правоохоронних органів та серед пацієнтів з позалікарняною пневмонією.

Окрім цього, українські профільні служби не мають доступу на півострів, щоб вести моніторинг. Дані про захворювання щодня подає окупаційна влада Криму. Їхня достовірність не підтверджена міжнародними організаціями.

Як відомо, в Криму збільшилася динаміка захворюваності на COVID-19 після масових заходів, в тому числі парадів російських військ і техніки до 75-річчя перемоги в Другій світовій війні. Кількість зареєстрованих хворих сягнула більш ніж тисячі осіб. Окрім цього, окупаційна влада не перекрила Кримський міст і не скасувала авіасполучення з російськими регіонами, де поширена коронавірусна інфекція. За даними Украероруху, Росія збільшила частку незаконних польотів до окупованого Криму.  

Незаконні перельоти в тимчасово окупованому Криму станом на 12:00 21 жовтня 2020 року

Напередодні Кримська правозахисна група звернула увагу, що кримські ЗМІ, висвітлюючи ситуацію з пандемією COVID-19 на півострові, здебільшого використовували дані окупаційної влади, а також порушували журналістські стандарти.

Нагадаємо, стаття 56 Конвенції про захист цивільного населення зобов’язує РФ за допомогою всіх наявних у неї засобів забезпечувати й підтримувати діяльність санітарних і лікарняних установ і служб, охорону здоров’я і громадську гігієну на окупованій території Криму, що охоплює також профілактичні та превентивні заходи, необхідні для боротьби з поширенням епідемій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter