Конституційний суд Німеччини дозволив тяжкохворим людям робити евтаназію

Дата: 27 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Конституційний суд Німеччини легалізував самогубство з професійною допомогою для важкохворих людей.

Про це повідомляє DW.

Судді дійшли висновку, що право на смерть за власним бажанням належить до особистих прав людини і охоплює свободу вчинити самогубство або вдатися до допомоги третьої сторони для цього. У 2015 році парламент країни ухвалив закон, що заборонив лікарям або спеціалізованим організаціям на комерційній основі робити евтаназію невиліковно хворим людям. За це їм загрожувало до трьох років позбавлення волі. 

Рішення парламенту тоді обурило тяжкохворих, які після цього були змушені їздити до сусідніх країн, де законодавчо було дозволено вбити себе. Наразі лікарі знову можуть консультувати невиліковно хворих з питань евтаназії. 

Нагадаємо, що в сусідній Бельгії евтаназію легалізували для дорослих у 2002 році, а 2014-го можливість добровільно піти з життя стала доступна й для дітей. У вересні минулого року цю процедуру в країні вперше провели 17-річному хлопцю. 

Окрім Бельгії, евтаназію легалізовано в Нідерландах, Люксембурзі, Колумбії, Швейцарії, Японії, Канаді та деяких штатах США. Легалізували евтаназію також у другому за чисельністю населення в Австралії штаті Вікторія. 

Наприкінці минулого року евтаназію зробили відомій параолімпійській спортсменці Маріці Верворт. Жінка не приховувала свого бажання піти з життя, адже ще у віці 14 років їй діагностували руховий параліч рук і ніг, причиною якого став рідкісний порок шийних хребців. Незважаючи на це, Верворт почала займатися баскетболом на візках, а пізніше – тріатлоном. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter