У Бельгії вперше проведена евтаназія неповнолітньому пацієнту

Дата: 19 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Процедуру евтаназії у Бельгії вперше виконано дитині. Відомо, що пацієнту було 17 років і його випадок був визнаний лікарями безнадійним. Стать і діагноз пацієнта невідомі.

Про це повідомив Вім Дистельманс (Wim Distelmans), голова Федерального комітету з контролю і оцінки евтаназії Бельгії, який відзначив, що страждав неповнолітній термінальною стадією невиліковного захворювання, повідомляє на Reuters.

У Бельгії евтаназія була легалізована в 2002 році, а з 2014 року в країні дозволена евтаназія неповнолітніх різного віку – це єдина країна в світі, де це законодавчо закріплено. У Нідерландах евтаназії можуть бути піддані лише діти старше 12 років.

За словами Дистельманса, бельгійський закон визначає евтаназію дуже строго. Неповнолітні повинні бути свідомими і здатними приймати раціональні рішення, коли вони звертаються з проханням про сприяння смерті. Психологи або психіатри повинні провести відповідні консультації і батьки повинні дати свій дозвіл.

Для отримання дозволу пацієнт повинен перебувати в термінальному стані, при якому він відчуває постійні і нестерпні болі, які неможливо полегшити, а сам стан може призвести до смерті найближчим часом.

За десять років до 2013 року, згідно з офіційними даним, число випадків евтаназії в Бельгії зросло від 1000 до 8752 .

У Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Колумбії, де легалізована евтаназія, смертельні ліки вводяться лікарем. У Швейцарії, Німеччині, Японії і Канаді пацієнт отримує можливість ввести препарати самостійно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter