Всесвітньо відомій параолімпійській чемпіонці зробили евтаназію

Дата: 24 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

У Бельгії провели евтаназію відомій параолімпійській спортсменці Маріці Верворт.

Про це повідомляє BBC.

Маріка Верворт під номером сім на Параолімпіаді в Ріо-де-Жанейро, 2016 рік 

40-річна Верворт не приховувала свого бажання піти з життя. У віці 14 років жінці діагностували руховий параліч рук і ніг, причиною якого став рідкісний порок шийних хребців. Ще підлітком майбутня спортсменка почала займатися баскетболом на візках, а пізніше – тріатлоном. З роками стан здоров’я Верворт погіршився, а тому вона почала займатися спринтом на візках.

Спортсменка стала відома завдяки своїй участі в Параолімпійських іграх у Лондоні і Ріо-де-Жанейро. Незважаючи на лікування, жінці ставало дедалі гірше. У 2014 році в неї з’явились епілептичні напади, через які одного разу вона вилила на себе каструлю з окропом. 

Уже у 2016 році Верворт казала в інтерв’ю, що Олімпіада в Ріо-де-Жанейро, де вона виграла дві медалі, – це її останнє бажання. 

“Тепер мені дуже важко. Я стаю дедалі більш пригніченою. Раніше я так не почувалася. Я багато плачу. Всю ніч у мене були судоми. Поруч перебував мій невролог – вона сказала, що це не напади епілепсії, це крик мого тіла”,розповідала вона про свій стан журналістам. 

У 2008 році Верворт пройшла всі формальні процедури, щоб добровільно піти з життя. Відтоді вона активно виступала за право людей на евтаназію. 

“Мені здається, самогубств було б менше, якби евтаназію легалізували в кожній країні. Я сподіваюся, кожен бачить, що це не вбивство: навпаки, право на евтаназію дозволяє людям жити довше”,вважала жінка. 

Нагадаємо, що в Бельгії евтаназію легалізували для дорослих у 2002 році, а 2014-го можливість добровільно піти з життя стала доступна й для дітей. У вересні минулого року цю процедуру в країні вперше провели 17-річному хлопцю. 

Окрім Бельгії, евтаназію легалізовано в Нідерландах, Люксембурзі, Колумбії, Швейцарії, Німеччині, Японії, Канаді та деяких штатах США. Легалізували евтаназію також у другому за чисельністю населення в Австралії штаті Вікторія. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter