В Австралії легалізували евтаназію в штаті Вікторія

Дата: 29 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Парламент австралійського штату Вікторія затвердив законопроект про легалізацію добровільної евтаназії.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці парламенту в Twitter.

“Я пишаюся, що ми поставили співчуття на належне місце нашого парламентського і політичного процесу”, – заявив прем’єр-міністр штату Деніел Ендрюс, передає австралійський телеканал ABC News.

Закон передадуть генерал-губернатору для отримання згоди від королеви Великої Британії. Він повинен вступити в силу в червні 2019 року.

Штат Вікторія, другий за чисельністю населення в Австралії, стане першим в країні, де буде легалізована евтаназія. Відповідно до закону, лікарі зможуть проводити процедуру евтаназії для смертельно хворих повнолітніх людей, жити яким, за оцінкою лікарів, залишається менше року.

На початку листопада парламент найбільш населеного штату Австралії, Нового Південного Уельсу, відхилив законопроект про евтаназію. У 1995 році Північні території Австралії стали першим суб’єктом країни і одним з небагатьох місць в світі, де була легалізована евтаназія. Однак у 1997 році федеральний парламент Австралії скасував відповідний закон. За цей період процедуру евтаназії пройшли чотири людини.

Сьогодні евтаназія легалізована в Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі, Колумбії, Швейцарії, Німеччині, Японії, Канаді та деяких штатах США. У вересні минулого року процедуру евтаназії у Бельгії вперше виконано дитині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter