Карантин продовжили до 31 жовтня

Дата: 26 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів продовжить дію адаптивного карантину до 31 жовтня 2020 року.

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду 26 серпня. 

За словами очільника уряду Дениса Шмигаля, продовжити карантин у країні змусило збільшення захворюваності останніми тижнями. Так, лише за 26 серпня в Україні зафіксували 1670 нових випадків зараження коронавірусом, а, наприклад, у Львівській області лікарні першої хвилі вже заповнені на 90% пацієнтами з ковідом. 

Також уряд з опівночі 29 серпня до 28 вересня заборонив в’їзд до України іноземцям та особам без громадянства. Обмеження не стосуватиметься іноземців, які мають дозвіл на проживання, а також тих іноземців, які прямують транзитом і мають документи, що підтверджують виїзд протягом двох днів. Не заборонятимуть в’їзд і особам, які навчаються в українських вишах, та представникам міжнародних місій.

Водночас правозахисники розкритикували заборону на в’їзд іноземцям та нагадали, що їм не відомо жодних досліджень, оцінки ситуації та загроз, які би вказували на в’їзд до України іноземних громадян як на критичний (чи навіть суттєвий) фактор погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус. 

Нагадаємо, що за час дії карантину українські правоохоронці встигли виписати штрафів на 5 млн грн. За даними правозахисників, найбільше протоколів поліцейські склали на Дніпропетровщині, Харківщині та в Києві. Менш активними були їхні колеги з Миколаївської, Закарпатської та Хмельницької областей.

Водночас нещодавно уряд закликали оголосити так звану адміністративну амністію, у межах якої звільнити українців від сплати штрафів, накладених судами за порушення правил карантину.

На початку липня Конституційний Суд почав розглядати питання законності карантину. До цього обмеження, запроваджені владою через коронавірус, уже визнали неконституційними в Боснії, Чехії та Румунії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter