ГУР: Російські спецслужби, ймовірно, готують теракти проти власних громадян

Дата: 20 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Російські спецслужби, ймовірно, готують підґрунтя для проведення провокацій, зокрема терактів проти власних громадян з подальшим звинуваченням України.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. 

Фото: ГУР Міноборони

Розвідники опублікували світлину оголошення, подібні до яких, за їхніми словами, розповсюджують військомати серед росіян. 

У них звинувачують українські спецслужби в плануванні та проведенні терактів проти цивільних. Начебто “диверсанти” викладають на дорогах, лавках і в кущах заміновані телефони, гаманці, планшети. Розповідають росіянам також, що подібним чином українці нібито мінують навіть дитячі речі.

Слід зазначити, що новини про те, як російські військові мінують інфраструктуру та приватні помешкання на територіях, які звільняють ЗСУ, надходять регулярно з різних регіонів. Тільки на Київщині, наприклад, росіяни мінували піаніно 10-річної мешканки Бучі, кондитерську фабрику, тіла вбитих та навіть пасіку. 

“Ця “страшилка” – дзеркальне відображення реальних дій рашистів на тимчасово окупованих територіях України”, – кажуть українські розвідники про розсилання “пам’яток”. 

За час повномасштабного вторгнення у ГУР вже говорили про плани російської влади вчинити серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл для нагнітання істерії у власному суспільстві. Повідомляли про це також російські правозахисники з посиланням на джерела у ФСБ.

При цьому звинувачення російської влади в плануванні та скоєнні терактів на власній території лунали й до початку вторгнення в Україну. 

У 1999 році в Росії сталася серія терактів з підривом житлових будинків, у вчинені яких офіційно звинувачували “чеченських бойовиків”. Відбувалося це на тлі підготовки до Другої Чеченської війни та приходу до влади в країні Володимира Путіна. Колишній співробітник ФСБ Олександр Литвиненко, якого отруїли 2006 року в Лондоні, прямо звинувачував у підготовці атак російських спецслужбовців та був одним з авторів книжки “ФСБ підриває Росію”

 Фотографія обкладинки: Новое время 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter