Facebook видалятиме твердження про те, що перехворіти на ковід краще, ніж вакцинуватися

Дата: 09 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Американська компанія Facebook оновила список оманливих тверджень щодо коронавірусу та вакцинації, які видалятимуть із соціальної мережі.

Про це повідомили в блозі компанії. 

Після початку пандемії соціальні мережі почали активніше стежити за поширенням інформації, пов’язаної з коронавірусом та вакцинацією. Так, на початку минулого року з фейсбуку почали видаляти дописи, в яких закликають виходити на мітинги проти карантину через коронавірус у деяких штатах США.

Згодом американська компанія Google заборонила публікувати на відеохостингу YouTube матеріали з неправдивою медичною інформацією про ковід, зокрема твердження про те, що затримування дихання може застосовуватись як діагностичний тест на коронавірус чи що молитва має силу проти вірусу. 

Згідно з новими правилами з фейсбуку та інстаграму видалятимуть твердження про те, що коронавірус створили в лабораторії, або про те, що вакцини не ефективні. Блокуватимуть і дописи, в яких користувачі розповідають про те, що безпечніше перехворіти, ніж вакцинуватися. Не дозволятимуть у соціальних мережах і публікацій, у яких розповідають популярну теорію змови про те, що вакцини спричиняють аутизм.

З повним списком заборонених тем можна ознайомитися за посиланням. 

Фото з відкритих джерел

У фейсбуку повідомили, що впровадять нову політику негайно, а порушників можуть чекати не тільки блокування, але й видалення. Критичні дописи щодо ковіду, які не підпадають під нові правила, у фейсбуку скеровуватимуть до спеціальної команди, яка перевірятиме їх на достовірність. Якщо публікації не проходитимуть перевірки, то їх знижатимуть у стрічці. 

Нагадаємо, ще наприкінці минулого року ООН повідомила, що активно бореться зі шкідливими міфами про вакцини, теоріями змов та іншою дезінформацією в соціальних мережах у світі. Роблять це для того, щоб зміцнити довіру людей до системи охорони здоров’я загалом та до вакцинації проти ковіду зокрема.

В Україні люди також вірять у теорії змови, пов’язані з ковідом. 30% громадян вважають епідемію результатом невдалих біологічних експериментів, а 15,9% опитаних погодилися з тим, що вона є диверсією з боку США або Китаю. Майже стільки ж людей вірять у те, що пандемію “вигадали” для перерозподілу капіталу у світі. Менш популярними теоріями змови виявилися такі, що розповідають про “американські біолабораторії в Україні”, прихований вплив Джорджа Сороса або Біла Гейтса.

Дослідження показують, що половина українців не збирається вакцинуватися.

Фотографія обкладинки з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter