Facebook видалятиме пости про акції протесту проти карантину в США

Дата: 21 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Американська компанія Facebook видалятиме дописи, в яких закликатимуть виходити на мітинги проти карантину через коронавірус у деяких штатах США.

Про це повідомляє CNN.

Наразі відомо про видалення подій у соцмережі, які мали відбутися в Каліфорнії, Нью-Джерсі й Небрасці. Інформацію про акції компанія вирішила видаляти, адже проведення протестів суперечить принципам соціального дистанціювання, запровадженим у Сполучених Шатах.

“Якщо уряд не забороняє проведення заходу, ми дозволяємо його організацію у Facebook. Але якщо подія порушує обмеження про соціальне дистанціювання, то Facebook не публікуватиме їх”, – наголосив представник Facebook Енді Стоун.

Відповіді про такі рішення компанія хоче отримати, зокрема, від урядів штатів Вісконсин, Огайо, Пенсильванія і Нью-Йорк.

Нагадаємо, що нещодавно в Росії та Ізраїлі відбулися мітинги проти карантинних обмежень, запроваджених владою країн. Багатотисячний мітинг відбувся в Тель-Авіві 19 квітня. Люди вийшли проти прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, якого звинуватили в руйнуванні демократії. Спеціально для них на площі Іцхака Рабина заздалегідь нанесли розмітку, щоб протестувальники дотримувалися соціальної дистанції і в такий спосіб не порушували правил Міністерства охорони здоров’я.

У Росії основна частина протестів пройшла в онлайн-форматі. Росіяни використовували функцію “Розмови” в мобільній версії “Яндекс.Карт” і “Яндекс.Навігатора”, що дозволяє поставити крапку на мапі й написати до неї коментар. 

За час карантину в Україні також відбувся перший в історії онлайн-мітинг проти скорочення фінансування сфери культури.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter