Росія і Китай відповідальні за поширення 90% коронавірусних фейків у світі – експерт

Дата: 28 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Росія й Китай відповідальні за 92% дезінформації у світі щодо коронавірусу (COVID-19). 

Про це повідомив керівник Оксфордського інституту інтернету Філіп Гаувард, передає Укрінформ.

Експерти зауважують, що в соціальних мережах досі можна знайти багато інформації, що була опублікована Росією та досі ані перевірена, ані виправлена. Так, лише минуло тижня дослідники з Університету Карнегі-Меллон в американському Пітсбурзі виявили, що близько 45% твітів, пов’язаних із пом’якшенням карантину, були опубліковані ботами й відбивали меседжі Росії й Китаю.

“Ми спостерігаємо досить вагоме зростання дезінформації, яку поширюють іноземні держави, особливо Росія та Китай. Фактично 92% дезінформації (щодо COVID-19. – Ред.) у світі мають походження з Росії та Китаю”, – зауважив Гаувард.

Нагадаємо, що нещодавно американська компанія Google заборонила публікувати на відеохостингу YouTube матеріали з неправдивою медичною інформацією, що суперечить офіційним відомостям про коронавірус, які поширює Всесвітня організація охорони здоров’я та місцеві органи охорони здоров’я. 

Нові правила, наприклад, забороняють розповідати, що відмова від азійської кухні захищає від коронавірусу або ж про те, що затримування дихання може застосовуватись як діагностичний тест на COVID-19. Видалятимуть і відео, в яких заперечують важливість соціального дистанціювання чи розповідають про те, що коронавірус спричиняє випромінювання веж 5G. Під заборони потрапила й реклама профілактичних або діагностичних методів, які не схвалила ВООЗ.

Відомо, що з початку запровадження карантину СБУ викрила 207 інтернет-агітаторів, які поширювали фейки про коронавірус.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter