Ексдиректору дитбудинку на Київщині загрожує в’язниця: підозрюють у розкраданні грошей на модернізацію

Дата: 05 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Святошинська окружна прокуратура Києва спільно з поліцією викрила ексдиректора Святошинського будинку-інтернату та керівника підрядної організації у розтраті та привласненні бюджетних коштів.

Про це повідомила Київська прокуратура. 

Фото: Офіс Омбудсмана

Як з’ясували слідчі, між будинком-інтернатом та приватним товариством уклали договір щодо встановлення системи кондиціонування та вентиляції будинку-інтернату. Зробити це мали за бюджетні кошти. 

Після встановлення обладнання колишній керівник дитячого будинку без залучення спеціалістів з технагляду розпорядився, аби сплату за послуги завищили на суму близько 300 тисяч гривень.

Колишньому очільнику повідомили про підозру за статтею “Привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем”. Йому загрожує до 8 років за ґратами та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Святошинський дитячий будинок-інтернат є соціально-медичною установою ІІ профілю для проживання хлопців. Минулого року моніторинг Офісу Омбудсмана показав, що у закладі проживають і вихованці з тяжкою і глибокою розумовою відсталістю, оскільки у столиці немає відповідної інтернатної установи для хлопчиків (ІІІ профілю). При цьому будинок-інтернат не має можливості надавати належні послуги таким вихованцям і підопічним.

Нагадаємо, що нещодавно Європарламент визнав, що корупція руйнівно впливає на права людини. Понад половину українців називають корупцію однією з найголовніших проблем країни, однак протидія їй, як і захист прав ЛГБТІК-людей та захист довкілля, є одними з найнебезпечніших видів активізму в країні. Викривачів розкрадань бюджету часто юридично переслідують, розгортають проти них дискредитаційні кампанії, їм палять будинки та навіть підкладають вибухівку під двері квартир.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter