Директорці Альянсу регіональних мовників Грузії погрожують через те, що вона виступає проти закону про “іноагентів”

Дата: 09 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Директорка Альянсу регіональних мовників Грузії Натіа Купрашвілі повідомила, що їй кілька разів телефонували та погрожували з іноземних номерів через її негативне ставлення до закону про “іноагентів”.

Про це повідомляє видання “Новости Грузия”.

Фото: “Эхо Кавказа”

За її словами, перший дзвінок був з підставного українського номера, потім із підставних номерів із Німеччини.

“Ті, хто телефонували мені, називали мою адресу і казали, що вже чекають мене біля мого дому”, – сказала Купрашвілі.

Вона збирається звернутися до МВС з вимогою розпочати розслідування за фактом погроз.

Член партії “Гірчі” Борис Челе Куруа каже, що йому також телефонували та назвали його адресу, а ще – пригрозили убивством. Схожі погрози отримав інший представник “Гірчі” Нікі Мосіашвілі.

Нещодавно у Тбілісі сталися щонайменше чотири напади на активістів та представників опозиції, які виступають проти закону про “іноагентів”. Невідомі скоїли напад на представника партії “Єдиний національний рух” Дімітрія Чиковані. Окрім нього об’єктами нападів стали байкер Лаша Гвініанідзе, брат лідера партії “Гірчі – більше свободи”, професор Гія Джапарідзе та заступник виконавчого директора Transparency International Georgia Гіоргі Оніані.

Напередодні активістам–учасникам протестів проти ухвалення скандального закону “Про прозорість іноземного впливу” телефонували з невідомих номерів та погрожували розправою, відомо про десятки таких випадків. У деяких випадках для залякування телефонували родичам.

Нагадаємо, що 17 квітня парламент Грузії в першому читанні ухвалив скандальний закон “Про прозорість іноземного впливу”. Документ підтримали 83 депутати, проти ніхто не голосував.

Документ “Про прозорість іноземного впливу” є майже аналогічним до російського закону, що діє з 2012 року й призвів до фактичної ліквідації громадських організацій, які працюють над моніторингом політичних і соціальних процесів, зокрема моніторингом виборів.

Тим часом депутати Європейського парламенту підготували проєкт резолюції, у якій закликають ЄС не починати перемовини з Грузією про членство, якщо в країні набере чинності закон “Про прозорість іноземного впливу”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter