Двом чоловікам у Києві загрожує довічне за спалення безхатченка

Дата: 07 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві правоохоронці затримали двох чоловіків, яких підозрюють у підпалі безпритульного. 

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

Затримані чоловіки. Фото: Київська міська прокуратура

Слідчі встановили, що 6 травня двоє чоловіків прийшли до занедбаної будівлі, де жив убитий. Вони, як розповіли правоохоронці, хотіли помстися. Спочатку зловмисники побили чоловіка, а коли той більше не зміг себе захищати, облили легкозаймистою речовиною та підпалили. 

Потерпілого спочатку відвезли до лікарні, однак там від отриманих травм він помер. Правоохоронці кваліфікували дії чоловіків як умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб. За це їм загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, що люди, які живуть на вулиці, стикаються не тільки з побутовими проблемами, але й з насильством. Минулого року троє киян, називаючись правоохоронцями, знущалися з безхатченків та знімали це на телефон. Незадовго до цього у Львові двоє молодиків закатували до смерті 70-річного пенсіонера, який жив на вулиці. Ще один постраждалий від їхніх дій 64-річний чоловік помер згодом у лікарні від отриманих травм. 
 
Безпритульні стикаються з насильством і в інших країнах. Декілька років тому в Іспанії за знущання з безхатька до 15 місяців в’язниці та штрафу в розмірі 20 тисяч євро засудили відомого блогера. Він виклав у мережу відео, де йде містом та пропонує незнайомому чоловіку, який живе на вулиці, печиво, заздалегідь змащене зубною пастою. Згодом виявилося, що ролик з печивом був не єдиним, на якому чоловік знущався з “уразливих жертв”.  
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter