Довженко-Центр подав позов до суду на Держкіно з вимогою скасувати наказ про реорганізацію

Дата: 29 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Національний центр Олександра Довженка подав судовий позов до Державного агентства України з питань кіно з вимогою визнати незаконним та скасувати наказ №100 про реорганізацію.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Довженко-Центру.

Фото: Новинарня

Підготовче засідання Господарського суду Києва відбудеться 29 листопада о 10:30 у залі №20 за адресою: вулиця Богдана Хмельницького, 44- Б.

Відомо, що 17 серпня Довженко-центр на своїй сторінці у фейсбуку заявив про наказ Державного агентства України з питань кіно про реорганізацію установи. У самому центрі це назвали “фактичною ліквідацією”.

Зі свого боку в Держкіно сказали, що Довженко-центр планують реорганізувати, а не ліквідувати.

У Мінкульті наголосили, що виступають проти ліквідації центру, і підтвердили, що наразі йдеться лише про його реорганізацію.

Проти реорганізації Довженко-центру виступили Мистецький арсенал, Український інститут та Український ПЕН.

Своєю чергою, польська кіноакадемія закликала президента Володимира Зеленського зберегти Довженко-центр і запропонувала евакуювати кіноархіви.

Скасувати наказ Держкіно щодо реорганізації Довженко-центру рекомендував парламентський Комітет гуманітарної та інформполітики.

Громадська рада при Держкіно назвала рішення щодо реорганізації “сумнівним і непрозорим”. Її члени також вимагали скасувати його.

У відповідь на петицію щодо приватизації Довженко-центру уряд заявив, що правонаступником його майнових та немайнових прав та обов’язків буде ДП “Українська анімаційна студія”.

16 жовтня Фонд держмайна розпочав процес приватизації двох корпусів Довженко-Центру. Йдеться про дві нежитлові будівлі, де наразі розташовуються приватні офіси.

Водночас голова Державного агентства з питань кіно Марина Кудерчук заявила, що приватизація не вплине на роботу Довженка-Центра, оскільки стосуватиметься лише приміщень, які установа фактично не використовувала за призначенням, а здавала в оренду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter