Довічне загрожує дев’ятьом правоохоронцям, які здали росіянам колег у містечку в Запорізькій області та грабували їхні квартири

Дата: 11 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Детективи завершили розслідування щодо дев’ятьох колишніх правоохоронців із Запорізької області, які нині працюють на російських загарбників. За звинуваченнями в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, їм загрожує від 15 років до довічного з конфіскацією майна. 

Про це повідомили в ДБР. 

Чернігівка. Фото: вікімапія

Група викритих правоохоронців працює в тимчасово окупованому селищі міського типу Чернігівка. 

Детективи кажуть, що для доведення відданості росіянам підозрювані відразу здали своїх колег, які відмовилися переходити на бік ворога, а невдовзі почали грабувати помешкання тих з них, хто втік з окупації. 

“Брали участь у пропагандистських заходах окупантів, агітували вступити до лав окупантів інших правоохоронців. Зокрема, завдяки їм лави “народной милиции” поповнили місцеві колишні правоохоронці, що були звільнені за кримінальні правопорушення”, – розповідають про роботу підозрюваних слідчі. 

Практика, коли в захоплених населених пунктах росіяни формували “народні міліції” зі звільнених колишніх українських правоохоронців, була поширена в Запорізькій області. Так, наприклад, було в Дніпрорудному, де до захопленого відділку поліції пішли звільнені після Євромайдану силовики. 

Співпрацювати з окупантами в регіоні закликав колишній помічник ексміністра оборони часів Януковича Сергій Селіванов. У 2014-му він утік на окуповану частину Луганщини та отримав у бойовиків посаду “старшого оперуповноваженого в особливо тяжких справах відділу поліції в справах неповнолітніх”. 

Сергій Селіванов. Фото: likorg.ru

Також у 2021-му були повідомлення про те, що Селіванов їздив до Білорусі в “групі прокурорів”, щоб допитати захопленого режимом Лукашенка політв’язня Романа Протасевича

СБУ ще у 2014-му порушила щодо Селіванова справу за фінансування тероризму, а торік йому оголосили нову підозру за колабораційну діяльність. Селіванову загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що довічне загрожує поліцейському з Куп’янська на Харківщині, якого підозрюють у конвоюванні викрадених росіянами людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter