У Дніпрорудному росіяни захопили відділок поліції та набирають “міліціонерів” з тих, хто не пройшов атестацію у 2015-му

Дата: 13 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У місті Дніпрорудне Запорізької області російські окупанти захопили відділок поліції.

Про це повідомили в Запорізькій ОВА.

Скриншот відео

Інформацію про захоплення відділку та призначення “керівником” Лисенка Констянтина Сергійовича напередодні поширив у своєму телеграм-каналі колишній помічник ексміністра оборони часів Януковича Сергій Селіванов. За його словами, новопризначений “керівник” має звання “майора”. 

Селіванов раніше закликав вступати до лав так званої “міліції” жителів Енергодара та погрожував містянам покаранням за нездавання “незареєстрованої зброї”. Щодо нього вже почали розслідування правоохоронці. Детальніше про те, хто такий Селіванов, ви можете прочитати за покликанням

У Дніпрорудному, за словами Селіванова, до лав “міліції” вступають колишні правоохоронці, які не пройшли переатестації після Євромайдану.

На тимчасово захоплених територіях України окупанти створюють фейкові органи влади, зокрема так звані “міліції”. Так, раніше в Мелітополі очільником “народної міліції” зробили колишнього підполковника з міста Шахтарськ Вадима Міхєєва.

Після 2014 року Міхєєв переїхав з окупованої Донеччини до міста, працював водієм у депутатки від ОПЗЖ Галини Данільченко, яка нині співпрацює із загарбниками, водив тітушок до тамтешньої облради й перешкоджав роботі мелітопольських журналістів. 

Нагадаємо, що раніше п’ятьом працівникам поліції в Старобільську, Щасті та Станиці Луганській, які пройшли співбесіди в бойовиків “ЛНР”, повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

Від початку повномасштабного російського вторгнення парламент уже двічі вносив зміни до Кримінального кодексу й посилив відповідальність за колабораціонізм та пособництво Росії. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter