У Енергодарі колишній помічник міністра оборони часів Януковича закликає містян вступати до лав “міліції” окупантів

Дата: 01 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Енергодарі на Запоріжжі містян закликають вступати до лав створеної російськими окупантами так званої “міліції”. Правоохоронці вже відкрили щодо цього факту кримінальне провадження за статтею “Колабораційна діяльність”.

Про це повідомили у поліції Запорізької області. 

Скріншот відео

Російські окупанти тимчасово захопили Енергодар 5 березня, а 27 березня утворили в місті так звану “народну раду”, очільником якої зробили депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Андрія Шевчика

Невдовзі після цього у мережі почали поширювати відео під назвою “Начальник Энергодарского межрайонного управления милиции подполковник Селиванов”. У ролику чоловік, що сидить у приміщенні, на стіні якого висить, зокрема, портер Володимира Путіна, говорить про початок роботи 26 березня у місті так званої “міліції”. Він закликав містян вступати до її лав та порадив за винагороду здавати “незареєстровану зброю”, погрожуючи покаранням. 

У повідомленні правоохоронців імені цього чоловіка не назвали, однак відомо, що його ім’я Олексій Селіванов. Він колишній помічник ексміністра оборони часів Януковича Павла Лебедєва та був співробітником двох Синодальних відділів РПЦ в Україні – у справах молоді та пастирської опіки козацтва. Також, за даними бази “Миротворець”, Селіванов був засновником та отаманом МГО “Вірне козацтво” й очолював у 2012–2013 роках дитячий гурток відповідного спрямування у Києві. 

У 2014-му Селіванов втік на окуповану частину Луганщини й став працювати на бойовиків у так званому “МДБ ЛНР” на посаді “старшого оперуповноваженого в особливо тяжких справах відділу поліції у справах неповнолітніх”. 

Фото: newssky.com.ua
Фото: likorg.ru

Також у 2021-му були повідомлення про те, що Селіванов їздив до Білорусі у “групі прокурорів”, аби допитати захопленого режимом Лукашенка політв’язня Романа Протасевича

СБУ ще у 2014-му порушило щодо Селіванова справу за фінансування тероризму. 

Нині бойовику за частиною 5 статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що раніше п’ятьом поліцейським з Луганщини, які пройшли співбесіду в окупантів, оголосили про підозру у колабораціонізмі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter